Mod en ny demokratisk standard for bekæmpelse af misinformation

Et nyt kursus for offentlige kommunikatører på sociale medier skal bidrage til bekæmpelse af misinformation og samtidigt understøtte en åben og inkluderende, demokratisk debat.

Illustration: Pixabay

10. august 2022

”Det er vigtigt bekæmpe misinformation, det er ingen vist i tvivl om. Mindst lige så vigtigt er det at understøtte en fri og åben, offentlig debat. Det kan være en svær balancegang for offentlige kommunikatører, også fordi sociale medier mange gange tilgodeser dem, der råber højest.”

Sådan lyder ordene fra Katrine Thielke, der er frivilligt medlem af ProPublica og kursusfacilitator på et nyoprettet kursus for offentlige kommunikatører, der arbejder med sociale medier.

Kurset, der afvikles til efteråret, er det første i en række, der inden for fem hovedspor skal være med til at styrke demokratiet gennem bedre offentlig kommunikation. Et af sporene handler om misinformation.

”For os at se er det en fælles opgave at sørge for at passe på demokratiet og den åbne, fri og demokratiske debat. Myndighederne har millioner af følgere på sociale medier og er i dialog med endnu flere. Derfor har myndighederne en vigtig opgave at løfte,” siger Katrine Thielke.

Mange er uden strategi

I slutningen af 2021 offentliggjorde OECD en rapport om offentlig kommunikation, der blandt andet tog temperaturen på myndighedernes indsats i forhold til misinformation.

Af rapporten fremgik, at under halvdelen af de adspurgte myndigheder i de 46 lande undersøgelsen omfattede arbejdede med strategier for at imødegå misinformation.

Læs mere om kurset og tilmeld dig her: https://propublica.dk/bekaemp-misinformation-paa-sociale-medier/

da_DKDansk